PWM on scpi not working

Applications, development tools, FPGA, C, WEB
Post Reply
james.hugall
Posts: 1
Joined: Thu Nov 26, 2015 3:34 pm

PWM on scpi not working

Post by james.hugall » Mon Nov 30, 2015 5:39 pm

Hi,

I have the latest software installed on red pitaya and am using the redpitaya over ethernet through labview. We are having a problem using the PWM generate function. When I select this as the output with whatever duty cycle, there is no output from the fast analog output. If I select square, sine or other it works fine. Is this a software problem in this release? It seems to be sending the correct commands to the pitaya... This happens at whatever frequency.

Thanks,

james

myoshizawa
Posts: 3
Joined: Sun Nov 08, 2015 8:49 am

Re: PWM on scpi not working

Post by myoshizawa » Thu Dec 03, 2015 10:19 am

Hi

I encountered the same problem. PWM on Web-based software, which may be working with Java, works well. But, PWM of LabVIEW does not work. Generation of Arbitrary wave from CSV file also does not work. Does anyone know the reason?

Masahito

redpitaya
Site Admin
Posts: 316
Joined: Wed Mar 26, 2014 7:04 pm

Re: PWM on scpi not working

Post by redpitaya » Thu Dec 03, 2015 3:02 pm

Hi,

It seams that we have some bugs in SCPI commands for PWM and arbitrary signal generation.
Currently we are working on that.

Thanks for noticing.

Best, RP

aschuetz
Posts: 34
Joined: Tue Nov 24, 2015 11:26 am

Re: PWM on scpi not working

Post by aschuetz » Thu Apr 21, 2016 10:33 am

Is the bug fixed? I can generate a square signal but when I tried to use PWM with a specific duty cycle there is just noise on my scope.

jerzydziewierz
Posts: 31
Joined: Mon Mar 28, 2016 1:10 pm

Re: PWM on scpi not working

Post by jerzydziewierz » Fri Apr 29, 2016 2:18 am

bump!

I need PWM output to be working for my upcoming project.

is there any (old) version in which it was working?

s060340
Posts: 1
Joined: Tue Jan 10, 2017 10:27 am

Re: PWM on scpi not working

Post by s060340 » Wed Jun 07, 2017 8:12 pm

<Bump>

Any progress on this issue?

redpitaya
Site Admin
Posts: 316
Joined: Wed Mar 26, 2014 7:04 pm

Re: PWM on scpi not working

Post by redpitaya » Thu Nov 14, 2019 8:21 pm

Tetane from github just posted an easy workaround which is to send a custom waveform ( https://redpitaya.readthedocs.io/en/lat ... -exm4.html ).

Here is the fix that will also be included with the next release.
PWM bug solved with example how to use it:
https://www.dropbox.com/sh/s55nj9qo8vbe ... R3fCa?dl=0

Post Reply
jadalnie klasyczne ekskluzywne meble wypoczynkowe do salonu ekskluzywne meble tapicerowane ekskluzywne meble do sypialni ekskluzywne meble włoskie

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests