The problem about sending 'ACQ:TRIG:STAT' SCPI command with LabVIEW

Just about everything about Red Pitaya
Post Reply
f_master
Posts: 1
Joined: Thu Aug 19, 2021 5:57 am

The problem about sending 'ACQ:TRIG:STAT' SCPI command with LabVIEW

Post by f_master » Thu Aug 19, 2021 6:26 am

Hi everyone

I have problem about data acquisition with SCPI server.

I know that if you send 'ACQ:TRIG:STAT', a red pitaya normally returns "WAIT" while sampling, and
returns 'TD' after sampling finished.
However, when I measure signals with red pitaya and send 'ACQ:TRIG:STAT',
red pitaya always returns 'TD' in any status.
For example, When I send this command after sending ACQ:START(decimation:1024,full sample),
red pitaya returns 'TD'.
So I can't wait sampling time accurately, and the measurement is failed.

If If anyone knows the cause or solution to this problem, please let me know.
By the way I send SCPI command with LabVIEW.

Thank you.

User avatar
redpitaya
Site Admin
Posts: 540
Joined: Wed Mar 26, 2014 7:04 pm

Re: The problem about sending 'ACQ:TRIG:STAT' SCPI command with LabVIEW

Post by redpitaya » Fri Oct 01, 2021 11:15 am

Please let me know if the issue is still manifesting after you manually
update the Red Pitaya OS to the latest BETA OS by using this specific guide:
https://www.youtube.com/watch?v=Qq_YRv2nk3c

And for Labview control and SCPI I recomend you to check these 2 short videos:
https://www.youtube.com/watch?v=qe8Gj6JOIKA
https://www.youtube.com/watch?v=UaYAlwpB6V4

Post Reply
jadalnie klasyczne ekskluzywne meble wypoczynkowe do salonu ekskluzywne meble tapicerowane ekskluzywne meble do sypialni ekskluzywne meble włoskie

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests