nginx not starting. mount/partition problem?

Just about everything about Red Pitaya
Post Reply
avsteele
Posts: 3
Joined: Tue Jun 28, 2022 7:59 pm

nginx not starting. mount/partition problem?

Post by avsteele » Fri Jan 20, 2023 5:08 pm

HI guys,

I cannot to connect via the web browser to one of my rp's. I can SSH in however. and find that nginx is not running. Can someone help me diagnose? I did have a building power glitch shortly before this.

systemctl reports nginx status as shown below. I verified the system is in 'rw' mode. I am guessing it isn't seeing one of the SD card partitions?

Thanks a lot!

df

Code: Select all

root@rp-f0a79d:~# df -h
Filesystem      Size  Used Avail Use% Mounted on
/dev/root       3.2G  3.2G     0 100% /
devtmpfs        208M     0  208M   0% /dev
tmpfs           216M     0  216M   0% /dev/shm
tmpfs           216M   12M  205M   6% /run
tmpfs           5.0M     0  5.0M   0% /run/lock
tmpfs           216M     0  216M   0% /sys/fs/cgroup
/dev/mmcblk0p1  118M   61M   58M  52% /boot
systemctl

Code: Select all

root@rp-f0a79d:~# systemctl status redpitaya_nginx.service
● redpitaya_nginx.service - Customized Nginx web server for Red Pitaya applications
   Loaded: loaded (/etc/systemd/system/redpitaya_nginx.service; enabled; vendor preset: enabled)
   Active: failed (Result: exit-code) since Sat 2022-11-19 13:54:55 UTC; 3min 23s ago
  Process: 2693 ExecStart=/opt/redpitaya/sbin/nginx -p ${PATH_REDPITAYA}/www (code=exited, status=1/FA
Nov 19 13:54:55 rp-f0a79d systemd[1]: Starting Customized Nginx web server for Red Pitaya applicationsNov 19 13:54:55 rp-f0a79d nginx[2693]: nginx: [emerg] mkdir() "/tmp/proxy" failed (28: No space left oNov 19 13:54:55 rp-f0a79d systemd[1]: redpitaya_nginx.service: Control process exited, code=exited staNov 19 13:54:55 rp-f0a79d systemd[1]: Failed to start Customized Nginx web server for Red Pitaya appliNov 19 13:54:55 rp-f0a79d systemd[1]: redpitaya_nginx.service: Unit entered failed state.
Nov 19 13:54:55 rp-f0a79d systemd[1]: redpitaya_nginx.service: Failed with result 'exit-code'.

User avatar
redpitaya
Site Admin
Posts: 644
Joined: Wed Mar 26, 2014 7:04 pm

Re: nginx not starting. mount/partition problem?

Post by redpitaya » Tue Feb 07, 2023 3:02 pm

Dear avsteele,

Sorry for the late reply.

Please try manually updating the OS to either the latest STABLE or BETA version:
https://redpitaya.readthedocs.io/en/lat ... re-sd-card

Should that not work, try using Red Pitaya's IP address instead of the rp-xxxxxx.local/. It is possible that your computer does not have the software to support the .local/ addresses.

Post Reply
jadalnie klasyczne ekskluzywne meble wypoczynkowe do salonu ekskluzywne meble tapicerowane ekskluzywne meble do sypialni ekskluzywne meble włoskie

Who is online

Users browsing this forum: Bulova and 10 guests